onsdag 13 oktober 2010

smärta

Aj. Min galla har bråkat med mig i natt igen. Troligen lite grus som fastnat i gallgångarna och som ger smärtor som får mig att ödmjukt vilja be om att bli skjuten. Erfarenhetsmässigt vet jag att anfallen tar ganska exakt tre timmar, så det är bara att låta det svi' över. Bokstavligen. Fast en liten näve panodil zapp gjorde det hela något uthärdligare och en stund kunde jag slumra halvsittande i soffan. Till slut kunde jag släpa mig över till sängen och somna på riktigt. Men nu är jag ju sådär obeskrivligt trött att jag inte bara skulle vilja utan dessutom behöva sova hela förmiddagen. Därav blir dock intet. Dock snällar jag mig mot kroppen och häller ut morronkaffet jag ändå bryggde.

I gårdagens Barometern kunde man läsa att vildsvinsgäng numera härjar inne i själva Byn, på nätterna. Det känns ju måttligt kul att tänka på och plötsligt är Den Sköna Milen inte så lockande längre; finns de i Byn på nätterna lär de alldeles tvärsäkert uppehålla sig i närheten om dagarna...

Jag sitter här med tända ljus, utan kaffe, och ser ut i gryningsljuset. Det ser lite mulet ut. På radion får jag rapporter från gruvan i Chile där gruvarbetarna nu börjat hissas upp, efter två månader på 6-700 meters djup. Jag kan inte ens i min vildaste fantasi föreställa mig hur de har känt sig - eller deras närmaste. Ett par studiebesök i Sala silvergruva säger liksom inget alls. Och i Järna sörjs en son som inte orkade leva längre och som tog sitt liv under synnerligen upprörande former.

Hur illa man har det finns det ändå alltid någon som har det väldigt mycket sämre. Det är lätt att glömma bort, men bra att hålla i minnet när man börjar tycka synd om sig själv.


Emmaboda 13 oktober, 2010

4 kommentarer:

pärlbesatt sa...

Är Panodil det bästa för dig? Själv tyckte jag Voltaren eller annan Diklofenak var bra, när det inte var den allra grövsta gallattacken, för då hjälper bara Ketogan, som kan vara kinkig att få. Hoppas det går över snart. Och du som gillar starkvaror mer än jag gör det, har du testat bitter? Antingen från Systemet eller från hälsokosten. Om du gjort det, sorry för överflödigt tips, men annars kan det var värt. Typ Gallelixir eller liknande. Vet inte vad de har på er hälsokost, men det torde väl finnas.

magda sa...

Nja, det är det där med acetylsalicylsyra som jag får otäcka reaktioner av (förlust av känsel och svullnad i näsa och hals) och om man reagerar så, så ska man akta sig även för diklofenak.

Paracetamol är vad jag vågar ta.

Anonym sa...

Fy fan. Låter jobbigt. Men vildsvin behöver du inte vara rädd för. Jogga på.

magda sa...

Cuby> Jag brukar vissla när jag är ensam ute i skogen, så jag inte ska överraska dem. Luriga typer.