söndag 17 juli 2011

and she rested on the seventh day

Jag sov och jag sov och jag sov i natt. Det måtte ha blivit en tio timmar, bortåt. Vaknade av att solen sken mig rakt i ansiktet. Efter att ha lyssnat på lite radio klev jag upp och öppnade fönstret. Därute hördes kyrkklockorna ringa. Jag antar att det är någon slags högmässogudstjänst på gång, även om jag tycker att klockan nio verkar tidigt? Kanske ringer de först för att väcka folk och få dem att sätta på en kanna kaffe och vakna till liv?

Det funkade ju på mig. Kaffet är svart och ångande hett och jag har bestämt mig att helga vilodagen. Som fan. Träningsmässigt, that is. Kroppen ska få vila idag. Tror jag. Jag har hela dagen på mig att ändra mig. Däremot ska det inte vilas på andra fronter. Det blev inget sytt igår. Så idag ska symaskinen fram igen och så ska jag "skapa". (Blir det bra tar jag bort citationstecknen.) Rabatten på framsidan kan också förvänta sig en genomgrävning. Kriget mot kirskålen går ju, av tvång, vidare.

Men innan jag börjar med sådana saker ska jag tokhelga söndagen en stund till. Jag ser i nät-DN att Martin Scorsese ska göra film om George Harrisons liv och det får mig att rota runt lite på youtube (Spotify har verkligen inget) efter lite skön Harrisonmusik och dito sång. Och det finns massor. Jag återkommer med dessa efterhand, tror jag. Det här är en liten pärla, som han skrev till John Lennons minne:

Inga kommentarer: