torsdag 28 juli 2011

brännvin

Mannen är här några dagar. Igår fick vi lust på en liten tur och körde ner till Kyrkeby Bränneri där vi träffade min tidigare kollega (tillika ägare av härligheten) som berättade för oss om brännvinsbrännandets, och Kyrkebys, historia. Det var riktigt intressant.

Sedan bestämde vi oss för att uppsöka Klasatorpet i Långasjö, som finns på Johan Tells lista över trista sevärdheter. Ett sådant tillfälle får man bara inte missa och det var mycket riktigt trist. Så trist att vi vände i porten och letade oss ner till Törsbo istället där vi - fruktlöst - försökte hitta en cache (väldigt irriterande när man läser på hemsidan att den som sist hittade cachen tyckte den låg för synligt och helt sonika lagt den på ett "bättre" ställe, utan att ange eventuella nya koordinater eller svårighetsgrad...) och fikade nere vid sjökanten innan vi vände hem till ett Emmaboda fullt av bleka, jättegulliga popsnören.

Kvällen tillbringades ni-vet-var med samspråk och grillning av lammytterfilé. Inte så dumt.

Idag är vädret inte lika trivsamt så vi tar oss nog en runda till Kalmar och kanske över till Öland om andan faller på. Men först vill jag ha frukost och en mugg kaffe till.

Inga kommentarer: