söndag 23 juni 2013

aftermath

Kvarglömd keps...
Det är intressant hur en vänjer sig vid en livsstil. Förr var huset fullt för jämnan. Egna barn och andras, goda vänner, hund och katt och alltid något på gång. Ändå orkade jag alltid lite till. Nu uppskattar jag egentligen ännu mer att ha vänner och familj här, men blir också mycket fortare trött - antagligen för att jag är ovan, helt enkelt.

Nu är Huset tyst och tomt. Linus drog först. Han skulle köra om Helsingborg för att plocka upp flickvännen där. Efter en slutlig kopp kaffe drog även värmlänningarna hemåt. Katten blev lite snopen. Han hade ju som bäst börjat vänja sig vid barn och stoj och så blev det alldeles tyst. Jag muntrade upp honom med dammsugaren och det är inte omöjligt att han faktiskt uppskattade det. Han kröp i alla fall inte allra längst in i favoritgarderoben (den han kan öppna...).

Tvättmaskinen snurrar och jag funderar på vad jag ska använda resten av dagen till. Inte helt otippat får det bli samma som igår - fast ännu mer: SLSM. Kanske en film? Altanhäng? Vädret är lustigt. Molnigt och kvavt, enstaka småskurar och lite kletig vind. Sova en stund är också ett seriöst alternativ. Men först: hänga tvätt och mata maskinen med en ny omgång!


Inga kommentarer: