fredag 28 juni 2013

hundstunden

Jag var ordentlig även idag och tog min raska lunchpromenad. Idag spårade GPSen och tiduret ur (RunKeeper) och påstod att jag gått mer än 12 km på drygt 24 minuter. Nog för att jag är snabb men inte snabb.

Som belöning för att jag varit så ordentlig skyndade jag mig att plocka ihop, efter jobbet, och göra ett par ärenden och sedan körde jag raka vägen ut i skogen för att gå en lång skogsrunda med Annhelen och hennes  tre hundar. Det var varmt och rundan var kuperad men det var helt underbart att äntligen gå en riktig skogsrunda. Över stock och sten. Kuperat och gott om spår av vildsvin. Högt gräs med fästingar (som jag borstade bort). Soligt och fint. Gott samtal. Lite avrundning på hennes altan med svalt vatten och trivsamt skvaller... Helt enkelt en rejäl fredagskick för själen!

Jag hade inte glasögonen på mig och var inte heller i svampplockningsmode, men Annhelen hojtade till när hon såg de små gula gynnarna och snäll som hon är lät hon mig plocka dem och toppade sedan med en grabbnäve till - så det blev en god kvällsmacka efter att jag tagit mig en välbehövlig dusch och därvidlag kollat att inga fästingar försöker etablera sitt vidriga parasitliv på min kropp. Ett glas rött till kantarellsmarret fulländar nu min fredagskväll, i soffan. Jag tror jag ska se Skärgårdsdoktorn och lyckas jag hålla mig vaken ända till 21:30 ska jag se Nineties... Efter det är jag med största säkerhet klar för sängen.

Och... det var så länge sedan jag beställde den här plattan att jag glömt bort det. Och så låg den i lådan idag. och väntade på mig!!


Inga kommentarer: