söndag 30 juni 2013

min hjärna det dyrbaraste - och din?

OK, Bybor! Lika bra att ni vänjer er vid att även vuxna människor bär cykelhjälm. När de cyklar alldeles till vardags, alltså. Ni behöver inte stanna och stirra eller rentav vända er om. De finns att köpa i any given cykel- eller sportaffär. Ja, rentav på välsorterade varuhus. Och det är en av de billigaste och enklaste försäkringar en kan skaffa.

Men visst. Vill ni råka stöta i en för hög trottoarkant med framhjulet, trilla och ha sådan infernalisk otur att ni - ja, just ni... trots er erkända skicklighet i cyklandets ädla konst! - kör omkull och slår huvudet i sagda trottoarkant, eller om ni råkar ut för någon annan, som inte är erkänt skicklig cyklist, och slår i huvudet ändå och därefter får tillbringa ert liv som en morot, på väg mot den eviga komposten... så tycker jag ni ska fortsätta cykla utan hjälm. Men kom sedan inte och skyll på mig!

ANVÄND, för tjyvingen!
Turen jag tog idag gick genom Byn och Grannbyn på mestadels asfalterade vägar och gator, genom villakvarter och förbi bäckar och dammar. Jag kan konstatera att ju längre bort folk bor från huvudgatan i Grannbyn, ju mindre hysteriskt ansade är trädgårdarna. Jag kan också konstatera att om en vill cykla utan backar är detta en bra tur. Att cykla utan backar är ju skönt om en inte gillar uppförsbackar, men då finns heller inga sköna utförslöpor att pusta ut i.

Särskilt kreativ har jag inte varit än. Men dagen är ju inte slut än. Och... om så vore.. så är det söndag. Söndagar måste få vara kravlösa. Åtminstone mina. Åtminstone ibland. Åtminstone idag!

Inga kommentarer: