onsdag 12 juni 2013

morronkaffetankar

Sol. Klarblå himmel. Krispig luft och alldeles vindstilla. Grönskan är nu så intensiv att den tränger in genom ögonen och vidare rakt in i själen. Jag vaknar före fem och kan inte somna om. Går upp. Tar en dusch och brygger en kanna av Byns bästa. Vattnar vad jag har i krukor och byttor ute och drar ut soptunnorna till gatan. Lyssnar lite på radio och undrar vart Edward Snowden blivit av. Modig kille. Minst sagt.

Veckan rullar på. Redan onsdag. Student i morgon. På fredag avslutning för ettor och tvåor och på kvällen ska jag rakt ut i skogen och dricka vin med en skön vän, i ett litet rött torp med vita knutar. På lördag kommer Jenny och Linus och Satan. Söndagen tänkte jag helga lite och sedan är det på'at igen, på måndag.

På det stora bordet i "biblioteket" ligger böcker och väntar på att bli lästa. Det är ett av mina mer övergripande mål för sommaren; att läsa galet mycket. Upplevelse, inre resor och avkoppling i ett och samma paket. På altanen blommar den stora, röda pelargonen som vore den galen. Vackert.