tisdag 25 juni 2013

ljusgrått och lite svalare nu

Sjöfart, juli -12
Det blev en lunchpromenad idag också, trots den kvava värmen. Det kändes fint. Tempot är ju kanske inte världens högsta med det får komma sedan. Nu vill jag först nöta in en rutin som håller. Sedan så.

Igår gick jag Kryssebodarundan som är så fin med gulliga hus och hästar. Men jag hoppade högt när det dundrade till i skogsbrynet på andra sidan den lilla vägen. Av brakandet att döma var det något klart större än ett rådjur. Troligen en älg eftersom vildsvinen väl ligger och sover om dagarna. Eller..?

Idag valde jag en annan runda i delar av Byns utkanter. Vattenflaska hade jag med mig också. Klokt av mig. I morgon ska jag dessutom ta med en handduk till jobbet. Det är rätt pyssligt med pappershanddukar när en har blaskat av sig efter promenaden...

Jag har börjar flytta till ett annat arbetsrum, också. Platsen jag använt under vårterminen har ju bara varit till låns och Susanne vill naturligtvis ha tillbaka den när hon kommer åter efter semestern. En annan kollega (och god vän) lämnar sitt rum eftersom hon ska jobba med lite andra grejer framöver. Så jag har börjat nu. Lite pärmar och sådant skrafs har jag fått upp i en hylla. I morgon blir det kanske lite till. Målet är att vara klar, och urstädad i nuvarande arbetsrummet, innan jag går på semester. Det blir säkert bra.

Jag försöker tänka någon slags konstruktiva och mer vettiga tankar men det vill sig inte. Jag skulle behöva lite intellektuella utmaningar men är för trött för att söka dem....

... så det lockar att ta en bok och lägga mig i sängen och läsa. Men det skulle givetvis sluta med att jag somnar - alldeles för tidigt! - så det får bli soffan och teven en stund. Och Katten, förstås.

Inga kommentarer: