söndag 30 december 2012

det viktigaste är inte att vinna utan att kämpa väl

Game. M. Ronnby (by)

Per och Yvonne kom på middag och trivsamheter, igår kväll. Vi avnjöt god mat som Mats lagat och senare på kvällen plockades TP:t fram. Spelet måste vara en av de allra äldsta versionerna, med frågor om Sovjettiden och andra sedan länge döda celebriteter. Men vi hade roligt ändå. Och det är ju huvudsaken.

Som vanligt förbjuder mig min ödmjukhet att berätta vem som vann...

Vintern är inte särskilt fin just nu. Jag kan ta blåst, regn och plusgrader även om jag föredrar snön och den torra kylan och knarret under kängorna.

Det jag inte gillar är mellanläget. Snöregnblask och temperaturen runt nollan och allt blir brungrått och skitigt och vätan suger upp ljuset.

Game over. M. Ronnby (by)

Så... jag har börjat fundera på att resa. Någonstans långt bort där klimatet är ett annat och äventyret lockar runt hörnet. Men inte i år. Troligen inte ens nästa, eftersom en sådan resa kostar en rejäl slant. Som jag inte har. I väntan på att sparkontot ska börja växa läser jag, ser bilder och filmer och påbörjar resan i tanken. Räcker så. Just nu.

Eftersom jag så gott som aldrig köper lotter lär reskassan inte ramla ner över mitt huvud eller in i min välkomnande, vidöppna plånbok. Och jag må plättlätt vinna i TP, men i turspel vinner jag i princip aldrig. Spara är ordet, alltså.

Kanske står min altan ännu ett år..?



2 kommentarer:

ANNA sa...

I mitt TP (som inten längre ill spela för att det är "stenålders") ska man svara VästTyskland på någon fråga, Sovjetunionen nämns ett antal gånger å så finns det ett land som heter Tjeckoslovakien å ett som heter Jugoslavien...

magda sa...

Jag tror det är samma version! :D