tisdag 4 december 2012

snösnösnösnösnösnösnö



A Room With a View. Kl 12:09

Jag är förundrad över hur det bara fortsätter och fortsätter. Jag gick hem efter lunch för att i lugn och ro börja ta mig igenom 32 uppsatser i svenska. Det är alldeles för mycket spännande och avledande som händer på min arbetsplats, så jag bestämde mig för att göra ett avsteg från mina principer och faktiskt jobba hemma, i stället.

Men jag fick börja med en timmes tung skottning. De ytterst tvivelaktiga figurer som figurerar i snösvängen här har bara röjt på ena sidan av gatan. Och det är givetvis inte min. Så det var en halvmeterhög snövall som sträckte sig drygt 2½ meter ut från min tomtgräns. Det tycker inte brevbäraren om. Hen kommer inte intill lådan med bilen. Obra. Dessutom kände jag att min bil nog inte skulle stå alltför länge. Så jag fick skotta en bra bit av gatan, för postens och bilens skull. Jag behövde ju köra ut den (efter att ha grävt fram den).





Till yttermera visso har utetemperaturen nu stretat sig upp till nollan och när det sedan fryser på igen blir det ju isvallar som är hart när omöjliga att skotta väck...

Jag funderar nu på att skicka kommunen en räkning eftersom det knappast kan vara mitt ansvar att skotta på gatan? Trottoar = okej (fast det har jag ingen), men knappast drygt 2½ meter ut från tomtgränsen?

Anyways... jag behöver inte sticka till gymmet idag. jag tror jag fått träning så det räcker.
Vinter!

Inga kommentarer: