lördag 8 december 2012

medan det ljusnar

Young Woman Reading. Utamaro.

Sakta, sakta viker mörkret undan och ger så småningom plats för dagen.

Jag trodde nog att jag skulle få en sovmorgon idag. Men jag vaknade redan vid halvsju. Lite besviken först, för jag hade verkligen behövt ett par timmar till när jag nu har möjligheten till det.

Med lite perspektiv på det är det ändå en fint vilsam morgon, för jag behöver ju faktiskt inte gå upp. Jag låg och drog mig en stund och lyssnade på Naturmorgon för att sedan tassa ner i köket, på raggsocksfötter, och göra mig en kanna kaffe vilken jag hällde på en termos och tog med upp till sovrummet, tillsammans med några pepparkakor i en skål. Att bara ligga och läsa en stund, slösurfa och fortsätta lyssna på radion är vilsamt, det också. Jag har ingen brådska.

Jag kan stanna i sängen hela förmiddagen om jag vill. Tids nog kan jag kliva upp och gå ut för att till exempel skotta fram min bil, för den händelse jag vill åka till Åfors och besöka julmarknaden där.

Om bara några minuter nu är det Lundströms bokradio. Ett mycket bra program för oss som gillar böcker, läsning och samtal om detta. Jag har inte släppt tanken på en bokklubb...

Inga kommentarer: