måndag 9 april 2012

annandag och andra dagar

När jag vaknar, strax efter åtta, sträcker jag ut handen men det är tomt bredvid mig i sängen. Min älskling vaknar så tidigt ibland. Jag tassar tyst nerför trappan men han syns inte till någonstans. Jag tänker att han nog sitter vid sin rymdstation i källaren och eftersom jag också vill ha en liten stund för mig själv om morgnarna så smyger jag nästan ljudlöst ut i köket, sätter en kanna kaffe på bryggning och kryper upp i soffan i teverummet en stund med min egen dator, som förvisso inte är någon rymdstation utan snarare något jag kan låta slinka ner i handväskan.

Medan jag sitter där dyker han upp och plockar fram lite frukost och sedan äter vi gott bröd med starka ostar och småpratar om vad som kan tänkas hittas på under dagen. Jag tror att jag ska röja i lite inomhusvegetation. Rensa, klippa ner och slänga. Ute är det grått och blåsigt och möjligen får en promenad stå för utomhusaktiviteterna.

Sådana kan lediga dagar vara, även om de tenderar att bli extra tillbakalutade när det dessutom är helg. Resten av veckan blir det mer tryck i, tänker jag.


Medan jag begrundar detta fyller jag på min kaffemugg och sjunker ner tillsammans med älsklingen en stund, i soffan. En film, kanske?

Inga kommentarer: