söndag 29 april 2012

hotter than hell

I flera dagar har jag tänkt ta mig an växthuset och röja upp lite där, men har tvekat för att det varit lite gråtrist och snålblåsigt ute. Idag har vi en hemmapysslardag och vad kan då passa bättre än lite lagom lättsamt trädgårdsarbete. Jag har planterat två backar penséer lite varstans. Planterat om våra fyra gurkbebisar till rymligare krukor. Satt frön till fem olika sorters chili (jag vet att jag är sent ute, men jag kommer att få en fin skörd - om de överlever - fast något senarelagd, bara, och jag har inte bråttom) och livräddat en liten, liten rabarb.

(Även en stor paj börjar med en liten rabarb.)
Så var det växthuset, då. Jag tänkte liksom inte på att själva grejen med växthus är att de är ganska varma även när det är lite kulet ute... Men jag har rensat och fyllt på och näringsberikat jorden där gurkorna ska få växa sig stora, längre fram. Och jag har rensat ut lite krafs och skräp. (Någon som vill ha åttahundra planeringskrukor av plast?) Och räknat sten eftersom vi ska stensätta några kvadratmeter precis utanför växthuset, sådär så att man dels inte behöver dra in gräs och lera på golvet (som förvisso är avspolningsbart) och dels kan ha ett par små pallar eller stolar att sitta på och dricka vin och njuta av vårt hårda slit och släp. Och svettas ut...

(Gurksäng)
Svettigt som sören är det, här på altanen också. Nu ska jag ta mig en dusch och sedan ska vi svalka oss med en motorcykeltur uppåt Mangen.

Inga kommentarer: