tisdag 3 april 2012

always get a second opinion


Så farligt var det ju ändå inte. Brösten är inte plattare än när jag klev in på sjukhuset i Kalmar. Det gjorde inte ens ont. Jag frågade sköterskan varför man inte använder ultraljud i stället, men fick svaret att det främst är för att det tar så väldigt lång tid - flera timmar för en grundlig undersökning - och att det därför bara används som ett komplement, om man till exempel hittar något misstänkt på röntgenbilderna.

Åkejrå.

Nu får jag vänta på domen i upp till en månad. Men jag är inte särskilt orolig. Däremot har jag funderat på prostatacancer. Varje timme får en man beskedet att han har prostatacancer, och det enbart i Sverige. Jag vet inte - kallas män regelbundet till kontroll (som faktiskt kallas pappografi) precis som kvinnor? Om inte - ni män som läser detta; gör er själva och era nära och kära en stor tjänst och gå och kolla er. Snälla?


Här är en man som kom att önska att han inte bara hade kollat en utan två gånger - då hans prostatacancer först missades - vilket berövade honom själv livet, hans familj en älskad människa och resten av oss en fullkomligt genialisk musiker, kompositör och provokatör:

6 kommentarer:

pärlbesatt sa...

En MÅNAD?? Är inte det extremt långt väntetid?? Jag har aldrig hört om nån som fått vänta mer än över dagen, max några..? Är det beroende på landsting eller vad? Fanken vad drygt.

Nu switcha om till pig mode. Pig som i piga alltså. Flyttstädning är ingen lek.

magda sa...

Upp till en månad, sa de. Lite drygt men jag är inte så bekymrad. Kalmar Läns landsting kanske är slött?

Jag vet allt om flyttstädning. Huh. Som du brukar säga: "This too shall pass".

Erica sa...

Förbannade Jävla SkitCancer!

Håkan Florin sa...

Tack för att du tänker på oss gubbar. Jag hade tur begärde ett psa prov. Min cancer hittades och jag är nu helt frisk tror jag snart 1års koll. Min resa finns på hakanflorin.blogg.se om du känner några gubbar som funderar men inte bestämt sig än. Jag tycker det var värt det.
Håkan Florin

magda sa...

Erica> Ja! HATA!
Håkan F> Gott att höra!

pärlbesatt sa...

This too shall sannerligen pass. Och hade det inte varit för den förbannade jävla skitcancer hade min far kanske bistått mig med flytten. Jag hoppas han är närvarande på nåt sätt ändå, och stöttar mig i det hela. Vår lägenhet ser ut som ett tältläger i nån buskskog.... Men i morgon är en etapp avklarad, pris ske vem du vill.