tisdag 19 juni 2012

en snabbis...

Vi har en väldigt strikt internetpolicy här på jobbet. En får exempelvis inte fejsboka. Övrigt surfande ska ske med omdöme. Det känns konstigt för mig som är van att använda nätet (även FB) i undervisningen. Jag vet inte om jag får blogga men jag känner mig ganska omdömesgill och förresten har jag tagit mig en tio minuters liten brejk här, innan min hjärna bränner ihop.

Vi har gått igenom en väldig massa olika material. De elever som läser mot andra gymnasieskolor ska helst använda samma kursböcker här som där och det innebär att vi har en bred uppsättning för såväl grundskolan som gymnasiet. Filmer, grammatikböcker och allsköns annat material därtill. Men äntligen har jag också fått en konkret uppgift denna följa-med-vecka; jag ska välja ut lämpligt arbetsmaterial till tre killar utifrån lite förkunskapstest och liknande som är gjort. Det är roligt! Dessutom har jag fått in uppdrag att ta fram en del extra utmanande uppgifter till en väldigt duktig kille. Jag klurar som bäst på ett sätt att få gång hans skrivande.

Att ha god tillgång till text- och övningsböcker är givetvis bra men det allra bästa tycker jag nog ändå är det utrymmer som verkar finnas för att skaffa hem en hel del skönlitteratur! Sådant gillar inte bara jag utan mina nya kollegor, också! Jag ska kika vad som kan komma att bli aktuellt. Jag har ju en del eget material också och högläsning är alltid lika magiskt och effektivt - kanske skulle börja med Animal Farm med en av killarna?




4 kommentarer:

Anonym sa...

...Oojj!.Du är fantastisk Magdalena.! Blir rent upprymd när läser din blogg..
/ch

Ina sa...

Det kommer att bli jättebra, det är jag helt säker på! Stor kram till dig!

pärlbesatt sa...

Det ska i sanning bli intressant att följa det här! Och angående internetpolicyn tänkte jag redan häromdagen på det, att de kanske kunde ha åsikter om att om man googlar på stället så kan man hamna i din blogg och läsa om ditt privatliv. Har ingen aning om det är en paranoid tanke, men tanken tänktes. Sen tänker jag att en film att se på engelskan vore American history X. Den gjorde t o m intryck på min äldsta för länge sen.

pärlbesatt sa...

Och så rekommenderar jag väldigt varmt Ingenbarnsland, som läsning för dig, och eventuellt som svenskläsningsbok.