torsdag 7 juni 2012

prisa gud..? nä. och inte banken heller...

Enligt mitt skattekonto ska återbäringen ha förts över den 2 juni. Men fortfarande inga pengar på mitt konto. När jag tittar på det konto till vilket pengarna skulle föras över (samma kto som förra året och då funkade det) ser jag att sista siffran i clearingnumret saknas. Om detta stört överföringen borde den ju inte ha skett alls? Jag ringer till Skatteverket och får köplats 107... Jag knappar in mitt nummer i förhoppningen att de ska ringa mig inom den närmsta tiden. Jag tänkte ju åka in till stan och köpa mig en klänning (eller två) för tjyvingen...


... och medan jag lägger in bilden ringer det faktiskt upp en trevlig man från Skatteverket och berättar att allt är i sin ordning. Skatteverket har betalat ut pengarna till bankerna som sedan, enligt ett avtal, ska sätta in dessa pengar på respektive konton inom en vecka (vilket alltså är till och med i morgon).

En tanke smyger sig in i mitt medvetande: Det rör sig om miljardbelopp som ska betalas ut. Bankerna har säkert betalt för att utföra tjänsten. Men... vilka belopp kan de inte dra in på räntorna ju längre de tjyvhåller på våra pengar? (Det gör iofs staten också, men det är ju delvis mitt eget fel som inte exempelvis begärt jämkning...)

Hur som haver... Nu lyfter jag över lite från sparkontot, dårå, och shoppar loss. Tänk om jag hittar ett par röda skor? Det vore fint.

2 kommentarer:

Matilda sa...

Mitt skattekonto ser precis likadant ut, en siffra for lite i clearingnumret... bra, da slipper jag kolla upp det! ;)

magda sa...

^^,