tisdag 26 juni 2012

i natt jag drömde

I natt drömde jag att jag vunnit hundratusen i en folkdanstävling, tillsammans med kollegorna från VMG och lite annat löst folk. Vi firade detta i en campingstuga men var hela tiden oroade för rånrisken. Och mycket riktigt larmades det om att beväpnade personer plötsligt närmade sig. Ett stort gäng av våra elever dök upp, och de blev allt fler. Till slut var de över hundra. Ingen av dem gjorde några anspråk på vinstpengarnamen situationen var ändå laddad och hotfull. Några av ungdomarna drog på stereon på brutalvolym varvid en beskäftig kollega sänkte ljudet, med motivationen att vi ju inte ville dra uppmärksamheten till oss.

- Inte? sa jag. men om någon störningsfunktion kommer hit upptäcker de ju vår belägenhet och larmar polisen?
Jag fick inget gehör och inte heller verkade ungdomarna fundera över storleken på rånbytet när det skulle delas upp på över hundra personer.

Räddningen kom från oväntat håll: Dalarnas stora folkdanslag, alla iklädda Rättviksdräkt, knackade på och utan att vänta på en invit dansade de in två och två och när de dansat klart satte de sig helt sonika i knät på varsin ungdom för att på så vis passivisera dem.

Så långt var ju drömmen inte helt skruvad, men när det knackade igen och små gröna alver dansade in med luddiga små renar var det nog tur att jag vaknade...

Jag tror att detta är en sådan dröm som inte ska analyseras.

Nu ska jag städa efter en målare och sedan ska vi göra ett försök att besöka IKEA för inköp av två bokhyllor.


Inga kommentarer: