onsdag 18 juli 2012

hemmapyss

Egentligen hade jag tänkt åka med Mats in till jobbet vid sju i morse och sedan powerwalka hem men vid den tiden dundrade regnet ner. Jag trodde det skulle bli dagsregn och la upp lite planer utefter det. Vattnade ute i växthuset och tog in tre gurkjävlar till varvid jag kom på att en kanske kan göra pressgurkeinläggning med det naturliga sötningsmedlet stevia? Jag gjorde en provladdning och jag tycker det smakar precis som pressgurka ska smaka. Älsklingen får ge ett utlåtande, han också, när han kommer hem efter jobbet. 


Sedan dök solen upp men jag körde på mina planer ändå. Så nu har jag skurat badrummen, bäddat, dammsugit, vattnat växter, kört tre maskiner tvätt och våttorkat golven. Medan golven torkade cyklade jag till affären för viktig proviantering.

På köksbänken låg en knippe fådda rabarber och tittade anklagande på mig och med Fotografiska caféets minipajer i huvudet...

... snitsade jag till ett gäng portionspajer, i muffinsformar modell större. Det ser rätt najsigt ut, tycker jag.



Och i ugnen står två limpor (på vetemjöl special, grahamsmjöl och rågmjöl med lite brödkryddor och hackade solros- och pumpafrön) på gräddning.

Så här många steg blev det igår - idag har jag låtit räknaren ligga. Men jag har ju i alla fall cyklat...
 En effektiv dag, på min ära. Och än är den inte slut. Men resten av den ska ägnas åt En fröjdefull jul (Saltöserien) och altan- och soffhäng.

Inga kommentarer: