söndag 15 juli 2012

pressad



Full av energi (jo, faktiskt!) slajsade jag upp en gurka med osthyveln och la den i press.

BiB is da shit.

Medan gurkan pressades, lite lagom passivt, rörde jag ihop en vanlig pressgurkelag (google is my friend, too) på vatten, ättiksprit, socker och salt och toppade med en stor näve böadpersilja. sedan slängde jag, lite otippat, in en krossad torkad chili också. Jag tänker att den kommer att ge ett litet trevligt sting till anrättningen.

När gurkan var lagom pressad (typ 30-40 minuter) hällde jag av överflödsvätskan och rörde ihop gurkskivorna med lagen och hällde därefter upp härligheten på burk. Hållbarheten är tyvärr kort, max 10-14 dagar, men blir det gott lär detta inte vara något bekymmer för den kommer att vara slut i ett litet nix.
Göööörkbööörk, alltså...

Nu ska jag göra en laddning vanlig pressgurkeinläggning också. Baföratt, liksom!




PS. Anna: ditt tips ska testas under dagen! Tack! :)


Inga kommentarer: