onsdag 24 juli 2013

dagarna

Det är änna lite tomt i Huset utan Katten
Semesterns nittonde dag (arton kvar, nu...) börjar med Aïcha. Väckning, alltså. Elektrikaren (betoning på i:et) kommer om en stund och jag vill vara uppe när han gör det. Det ska bli skönt att få ström på ovanvåningen igen, även om det är småcharmigt att gå och lägga sig i ljuset av ett värmeljus i en röd lykta. Varken huvud eller kropp vill vara med på noterna men här ges ingen pardon. Det är bara att kliva upp och medan kaffet puttrar klart drar jag in tunnorna från gatan och vattnar mina "odlingar".

Så nu sitter jag här. Byn ligger alldeles tyst sånär som på något fläktsus som jag tror härrör från hyreshusen nere på Järnvägsgatan. Lite fåglar tjattrar i träden och en hare skuttar lojt över tomten. Jag har sett honom (henne? hen!) några dagar nu och antar att det finns matnyttiga grejer att hämta här i trädgårdarna. Harar är stora som små rådjur.

I skrivande stund hörs också rasslet från grannens L grusade uppfart. Grannen B, från mittemot, kommer cyklande med en kasse i handen. Han kliver upp på L:s altan och knackar på dörren. Jag antar att det vankas gemensam frukost för herrarna och jag tycker det är väldigt mysigt med deras vän- och gemenskap. Blir nästan lite... avundsjuk på det där enkla, självklara. Fast bara lite. Jag har mina karaktärsfel, men avundsjuka är inte ett av dem.


Inga kommentarer: