fredag 12 juli 2013

jopphejdihejdihejda

Bastsjön
Torsjöleden är en liten runda (ca 7 km) lagom för en fredagseftermiddag. Mestadels mycket kuperad skogsterräng. Vi snackar stock och sten och nivåskillnader. Blandskog och bokskog och smal stig mellan sjöar och under stora granar. Malin ville hellre softa så hon stannade vid bilen med stickning medan jag och Jenny begav oss iväg. Leden är tydligt utmärkt (vilket är bra eftersom stigen oftast är nästan osynlig) och vi hittade kantareller, blåbär, myggor och en kopparödla.

Fin fjäril. Usel fotograf med mobilkamera.

Alla utflugna.
Vid ett tillfälle tappade vi dock bort leden. Stora skogsmaskiner hade kört över, och sönder, stigen och möjligen också mejat ner någon av käpparna för vi gick lite fel. Vi var en smula distraherade just där för bara ett tiotal meter in i skogen brakade det till ordentligt och eftersom det inte lät som älgar låter när de springer (slowmotiontungt och brötigt) så var det nog grisar. Vilda sådana alltså. Så vi tappade bort stigen. Men inte humöret. Just där var vi, av förklarliga skäl, alldeles väldigt ointresserade av att vända tillbaka också så vi bestämde oss för att följa en sjökant och tänkte att i värsta fall får vi en fet omväg. Fram och hem kommer vi väl alltid. När stigen (gamla spår av skogsmaskiner) till slut slutade i ett litet kärr i den där sjökanten bestämde vi oss för att ta oss lite högre upp och vad fick vi väl se där om inte en käpp med orange märkning... Ordningen återställd.

Älsklingsjenny vid Smedsjön
När vi kom tillbaka pustade vi ut lite och drack vatten. Sedan bytte jag skodon och så körde vi på slingriga små grusvägar till Erica, vars lilla röda torp ligger alldeles i krokarna där. Vi hade med oss blåbärsmuffins, som jag bakade i förmiddags, och Erica bjöd på kokkaffe ur perkulatorn och det var fint att sitta på hennes veranda i eftermiddagssolen och småprata och titta på när Jeltsin (katt) fångade en näbbmus.

Meatfree... Friday!
Resten av kvällen har vi tillbringat på altanen här hemma, med grillning och mysigt samkväm. Rodriguez på stereon och Katten på sin kudde. Tända ljus i skymningen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Klarar inte riktigt den där pärlemorfjärilen. Undersidan syns liiite för dåligt.

magda sa...

Jag är ju himla glad att jag åtminstone lärde mig att det är en pärlemorfjäril! ;)

Någon vidare fotograf är jag inte... :D