måndag 1 juli 2013

en ros är en ros är en ros

I min trädgård händer små under om dagarna. I det som för många år sedan antagligen var en rabatt lever några väldigt envetna rosor kvar. Första året klippte jag ner dem. Rätt av, liksom. Jäms med fotknölarna. Rosor är vackra, men inte min grej. Men de förgrömmade buskarna hade mage att skjuta stora skott och blomma av bara tusan. Luktar gott gör de också. Så... vi visar varandra ömsesidig respekt enligt devisen "leva och låta leva" och jag låter bli att lägga mig i och de får blomma i fred.

I never promised you a rose garden...
Saker och ting börjar falla på plats på sommarskolan. Formativ bedömning och en och annan summativ, därtill. Mål uppnås. Ett och annat betyg kommer att ges. Jag har flyttat klart mina grejer till nya rummet och kunde gå hem ganska tidigt, dvs före tre. Fixade kaffe och sedan har jag och Katten hängt på altanen och läst och lyssnat på Black Sabbaths bonusplatta (följer med De Luxevarianten av 13) tills jag fick ont i ryggen av den obekväma stolen (funderar på att släpa ut LC4:an för lata semesterdagar). Middag fick bli en fluffig omelett. Iskall fläder- och citronsaft till det.

Sverigedemokraternas tur i Almedalen och jag har ingen som helst lust att höra herr Åkesson och hans anhang orera om "ansvar" och vad-de-nu-kallar-det. Istället tar jag Under the Dome (Stephen King) och sträcker ut mig i soffan... Ska det vara hittepå ska det vara bra.

Inga kommentarer: