söndag 14 juli 2013

hasslö revisited


Förr om åren var jag ute på Hasslö varenda vecka. Goda vänner bodde därute och vi umgicks ofta. Dessutom var det fint att bada vid Sandviken. Igår var det dags igen. Inte för bad (fast vädret var inbjudande nog) men väl för musik. Mycket blandad publik. Jag antar att det är det som kallas "folkfest"? Barn och panschosar och svennar och emos och raggare och stekare och whatnot i en allsköns blandning. Musiken likaså. Det jag ville se var Olle Ljungström och Sinn Fenn.

Olle var en stor besvikelse, trots att det var första gången på länge jag fick se honom och han står upp på scen... Knyckigt rörelsemönster, lite sura toner och en del felsjungningar (trots att han ju har alla texter i en pärm...) fick mig, och andra, att fundera på om karlen var nykter..? Nå. Efter drygt halva tiden lyfte det ändå med Apan som liknar dig och Jag spelar vanlig. Sedan blev det bland annat en riktigt skör och vacker Jag och min far och Den norrländska präriens gudinna och någon mer och det kändes väl ändå rätt okej - men inte mer.

Jenny, Malin och jag pausade en stund från folkfesteriet med en promenad ner till havet, vid Horn, och njöt av solen, värmen och det vackra blå.

Planen var att se Hasslös stoltheter Sinn Fenn, då, innan vi körde hemåt och det blev tidernas röj och lyft. En gång om året, till den här festivalen, samlas gubbarna igen, repar ihop sig och sedan kör de järnet. Och det var musikalitet och vansinnig spelglädje och kärlek och allsång i publiken till de gamla sköna Angelica och Balladen om Sven och hans ångestfyllda julimorgon och lite mer. Något nyare, dessutom. Brännvinsbåten, förstås! Och Caj Karlsson inte bara har en skön röst utan spelade tin whistle like a boss! Sista låten dök Dan Viktor upp på munspel och det gjorde han förbenat bra! På det hela taget en energigivande och skön musikupplevelse och nu är jag riktigt taggad att se Caj Karlsson och Dan Viktor på VIsfestivalen här i Byn, den 17 augusti! (Cookies 'n Beans kommer också och jag ser givetvis fram även mot den spelningen!)

Idag är det en ny dag (den nionde i ordningen, på min semester) och vad den ska föra med sig får vi se... Det är väl inte helt otippat att det blir mestadels altanhäng idag, stickning kanske och möjligen också en längre promenad. Frampå eftermiddagen åker Malin hem till Stockholm och det blir tomt... men... just det, ja... det lär bli lite tvättande också - i morgon åker ju Jenny och jag till London!

Nu blir det i alla fall kaffe och om en stund frukost! Solen tvekar något men altanen är skön ändå...


2 kommentarer:

Anonym sa...

Ha det underbart i London Magda!

magda sa...

Tack, snälla rara! :) Det ska jag ha!

Och du också... på din något längre resa!!!