lördag 19 oktober 2013

la famiglia gör kalmar

M&M på slottsvallens krön...
Medan jag gräddade brödet som jäst sedan igår kväll gick M&M och hämtade bilen som vi lämnade igår, i Lindås. Jag hann aska ur pannan och fylla på pellets också. När de kom tillbaka mumsade vi nybakat bröd med Västerbottenost och hjortkorv och drack kaffe/te till det och sedan körde vi till Kalmar. IKEA var snabbt avklarat (jag köpte bara ljus) och sedan parkerade vi bilen nere vid Slottet och traskade runt där en stund och lyssnade till historiens vingslag. Vi hann en sväng inom en gitarraffär också innan vi riktade kofångaren mot öster och for till The Tea Room där Åke bjöd (nå, vi betalade givetvis för oss...) på te och scones med clotted cream och sylt.

Och nu är vi hemma igen, sedan en god stund. M&M packar inför hemresan imorgonbitti och i ugnen står en vitlöksbestyckad lammstek och en doftande, krämig potatisgratäng. En liten äppelkaka väntar på gräddning, vinet är under avsmakning och en sallad ska snos ihop. Mjuk pianojazz på stereon. Sedan blir det lördagskvällshäng. En stund. Jag är toktrött och yr i pallet. Jämrans förkylning.


2 kommentarer:

ming wan lee sa...

mmm doften av lammsteken och gratängen, det mörka vinet och känslan av att huset är fullt av hungriga magar och längtande tungor! härligt :)

magda sa...

Ja, det var en fin lördag att lägga till minnessamlingarna! :)