torsdag 24 oktober 2013

tttt... torsdag

I mitt arbetsrum står en stor resväska som jag lånat av kollegan Anna. Den ser rymlig ut. Ikväll tänkte jag ta tag i det där med packningen. Jag tycker det är svårt att packa långt innan jag ska resa någonstans. Är bara allt tvättat är det ju bara att lägga ner det strax innan en sticker. I huvudet har jag väl en ungefärlig plan och jag har faktiskt lagt fram baddräkten (en hel givetvis - inte tvådelad) så att jag ska få med den. Kanske blir det bad i Persiska viken? Men jag har ingen särskild resfeber. Märkligt. Förra veckan var jag helt hyper. Idag: lugn som en filbunke.

Idag är också veckans mest späckade dag. Därför måste den också vara den mest planerade och strukturerade. Möten och lektioner nästan utan andningspaus. Lunchen brukar bli på stående fot eftersom jag ofta måste göra något... spontant. För hur en än kan planera så kan alltid det oväntade inträffa - och gör det ofta - och det vill jag ha utrymme för. Men torsdagarna stressar mig en smula. Det gör de. Torsdagarna kan vara mina nya tisdagar.

Men en liten stund till är det kaffe och tända ljus och nyheter i min radio. Förr satt jag alltid i soffan i vardagsrummet och kollade morgonteve men nu var det längesedan. Köket och radion känns bättre.

Vi säger så, så länge.
Eders [något uppskruvade],
-M.

2 kommentarer:

ming wan lee sa...

wow! jag får fjärilar i magen här :) önskar dig en god tur!

magda sa...

Tack, fina!