fredag 18 oktober 2013

tankar för dagen

Oroliga och röriga drömmar i natt. När jag vaknar tänker jag att jag ska fundera över dem under morgonen men de liksom löses upp och blir ogripbara och bleknar bort. Kanske lika bra det. Det var inga hemska drömmar, bara störande.

Det finns planer för den här dagen. Men det beror på verkstaden. Jag trodde de var klara med bilen igår eftermiddag och när jag ringer för att fråga får jag veta att Någon slarvat bort lappen med beställningen av delarna så att inget hade blivit gjort alls. Då blev jag faktiskt en smula grinig. Jag hoppas innerligt att de får delarna nu på morgonen eftersom en av våra planer var att, när jag ändå skulle till Nybro och ombesiktiga, köra vidare in till Kalmar och göra några ärenden. Mike vill kolla på en mc-lift på Biltema och Matilda och jag behöver småhandla. Vi får väl se vad det blir av detta.

I min morgonradio om att våra förfäder inte är vad vi tror, uppgjorda matcher och opastöriserad mjölk. Jag tror bara att jag druckit opastöriserad mjölk vid något enstaka tillfälle. Det var vid ett sommartorp när jag var barn och mjölkbonden bjöd på ett glas nymjölkad, spenvarm mjölk. Jag drack ett par klunkar och gick sedan ut och kräktes bakom knuten, lite diskret. Jag var väluppfostrad redan då. Och det var faktiskt äckligt. Jag fick en förnimmelse av tjocka kohårstrån som simmade omkring i mjölken och eftersom jag inte är någon vidare mjölkdrickare annars heller (mjölk är för barn och kan därutöver gagnas i matlagning och i te och/eller kaffe, möjligen) så har jag lämnat sådana begivenheter därhän. BLEH.

Två lektioner denna Fina Fredag. Andra lektionen ska en klass göra sina första redovisningar av samarbeten. Det blir spännande! Jag har en kollega med mig, också, som sitter in på mina lektioner. Mer om det tänker jag skriva lite senare idag, men jag vill ändå säga att det är en spännande och mycket positiv grej vi håller på med!

Nu ska jag kaffa lite, och lyssna på fler nyheter! Fin Fredag önskar jag oss alla!

Inga kommentarer: