torsdag 3 oktober 2013

nollkommanoll

För ett ögonblick här fick jag för mig att det är fredag. Men så kom jag på att torsdagen ska avverkas först. Jag tror på en trivsam torsdag. Något möte inplanerat, ett prov ska konstrueras, lektioner hållas, böcker läsas högt och inlämnade arbeten återkopplas på. Och så blir det finsittning med en hel hög trevliga kollegor ikväll, inne i Kalmar. Tack för det, facket! (Ja, det blir naturligtvis en del facklig information, också, om någon blev orolig nu.)

Urban Heat Islands. Ingen större risk i Byn, men illa nog i större städer. Det kan ju låta lite skönt att det till exempel inte blir fullt så kallt om kvällar och nätter inne i städerna, men om UHI bidrar till att det, som vid en av de större värmeböljorna i Paris, dör tusentals stadsbor för att nattemperaturen inte går ner som den "borde" eller att städerna helt enkelt är hetare... då är det ju inte lika käckt. Jag tänker på hur fullständigt vidrigt varmt det var när Jenny och jag var i London i somras. Vi var där bara några dagar och vi kunde ju turista på British Museum en hel dag... sitta på Starbuck's och dricka Frappucinos... eller sval ale på någon skuggig pub. Vi behövde inte få ett vardagsliv att fungera när även nätterna var våtvarma. jag försöker hitta klippet från P1-nyheterna men lyckas inte. Kanske kommer det upp om en stund, jag skulle vilja höra mer.

Ingen värmeö utanför mitt hus, hoppas jag. Temperaturen ligger på nollan (på decimalen!) och himlen är ljusgrå. Jag dricker mitt ni-vet-vad och lyssnar vidare på radion. Tankar för dagen. Om allt det där en borde och skulle vilja och hur en kanske i alla fall... försöker, men inte når riktigt ända fram "Vill bli vegetarian och slutar köpa dansk fläskfilé..."

Inga kommentarer: