fredag 11 oktober 2013

silver linings

Svart, milt och fuktigt ute. Svart, hett och starkt i min mugg. Ännu en skön oktobermorgon, alltså.

Jag vaknade före fem, igen, men idag kunde jag ligga en stund och tänka på två blå katter, på helgen och på en tjejmiddag. Faktiskt inget stressande alls. Efter en stund klev jag upp och har haft en härligt långsam morgon. Har en sådan morgon. En Fin Fredagsmorgon.

På min radion rapporteras det om att unga kvinnor glöms bort, när det gäller akuta insatser. När läger byggs tänks det inte på låsbara duschutrymmen, på nattbelysning vid toaletter och på platser där unga kvinnor kan få dra sig undan och vara ifred. De får helt enkelt inte tillräckligt skydd och resultatet är våldtäkter och andra sexuella övergrepp, oönskade graviditeter och annat onödigt lidande upp till det de redan genomgår på flykt undan krig och katastrofer. En del ser sig nödsakade/tvingas gifta sig med vilt främmande män - för skydd och uppehälle. Vi lever i en sjuk värld.

Det är det som är så jobbigt med livet. En kan ju ha det så bra så det är inte klokt - samtidigt som en del av en är mer än medveten om att miljontals andra lever i helvetet. Då är det lätt att känna sig ytlig och oengagerad när en gläds åt äppelstolar, sköna vänner och en underbar årstid. Och ändå... inte. Här och nu älskar jag mitt liv och tänker, helt egoistiskt, njuta särskilt mycket av det den här helgen. Ladda mina batterier så att jag kan gräva lite här, där jag står, även nästa vecka. Kanske göra någon liten skillnad för någon, ändå. Typ.

Och dagens nagelfärg är... silver!

Inga kommentarer: