måndag 21 oktober 2013

sjuknärvaro

Är det så här?
Vi pratade om det häromdagen, över en kopp kaffe i personalrummet. Om att gå till jobbet fast en är sjuk. Just så som jag själv tänker göra idag. Men "sjuk" är givetvis en sanning med viss modifikation. Jag är helt feberfri. Däremot snuvig, med irriterade ögon och luftvägar. Det är bara så väldigt sällan jag är krasslig överhuvudtaget, att jag därför tycker jag är sjukare än jag egentligen är. Det handlar alltså bara om en helt ordinär mansförkylning. Inget annat. Jag håller mig på lite avstånd från folk, bara, så ska det nog gå bra. Nässprej och pappersnäsdukar är dock nerslängda i ryggsäcken, just in case.

Måndag, alltså. Den känns lättsam och inte alls särskilt motsträvig. I tvättmaskinen snurrar en tvätt och pelletsbrännaren brummar på. Sju plusgrader ute och lite blåsigt, såvitt jag kan se. Det är fortfarande ganska mörkt ute. Förmiddagen ska jag ägna åt att förbereda det mesta av arbetsveckan och eftermiddagen åt lektioner. Det mesta är redan gjort, men jag klurar på att snickra ihop en liten filmflipp. Har ett par nya program att testa.

Och vem vet? Kanske är det idag jag får veta hur det egentligen gick med förstelärartjänsterna? Kanske är det också idag jag får reda på om just min kommun är en av dem med godkänt resultat i läsförståelse..?


Inga kommentarer: