lördag 12 oktober 2013

rust never sleeps

Neil Young, alltså. Kärlek. Sorg. Smärta. Skönhet. Musiken och texterna berör som få. En berättarafton på The Tea Room kring hans liv, kryddat med en näve av absoluta guldkorn ur framförallt hans tidiga produktionsskattkista, bildar en ljuvlig avslutning på en i övrigt härlig lördag.


Åfors...

Vi hann inte bara med skördemarknaden i mysiga Åfors (jag köpte tomatmarmelad, vildsvinskorv, en liten pumpa och en burk med jästsvamp så jag kan göra min egen kefir) utan vi tog oss en sväng till Långasjö, också. Det var fint där, vi sprang ihop med vännen Erica och hennes kärlek och Malin köpte en superfin ullsjal! Anledningen till att vi kom oss för med att åka dit var en bild som Terttu slängde upp på min Facebooksida. Väl på plats tog jag en bild själv, också - och köpte förstås en burk!

Titta vad som kan hittas på skördemarknaden i Långasjö!

Vi tog vägen om Vissefjärda hemåt, genom gulrödorangebruna lövskogar. Vid kyrkstallarna stannade vi till och bara njöt av spegelblankt vatten, uråldriga ekar och hög, krispig höstluft. Det är verkligen fantastiskt här i mitt sydöstra hörn av Småland!
Kyrksjön, Visselfjärda

Och minsann om vi inte hann med en Kryssebodapromenad också, innan det var dags att köra ut till Ällebäck. Ponnysarna gick och betade i sina hagar, en hackspett hackade och det var fler än vi som kommit på den briljanta idén att sträcka på benen och andas ren, mild oktoberluft.2 kommentarer:

Cuby sa...

Vilka fina höstbilder! Vi åkte upp genom Skåne, Halland och Västergötland och mest bara skrek ut, eller åtminstone grymtade om hur fint det var, mest hela tiden. Bästa höstfärgshelgen förmodligen. Hem var det bara mörkt och sorgligt och vinet tog slut i Varberg ungefär, möjligen en klunk kvar i Halmstad... Nåja...

magda sa...

Tack! Jo, mobilkameran är åkej.
Men visst var det en alldeles fantastiskfärgexplosion igår! helt underbart!

Men... det där var väl ändå lite orutinerat, med vinet? ;)