fredag 4 oktober 2013

tröttmössa

Bullarna gick åt. Varenda en av dem. Jag trodde jag kunde lämna några på ett fat till kollegorna, men fick springa in i personalrummet och rycka tag i dem eftersom det inte hade räckt till klassen på andra lektionen, annars. Eleverna i fokus - även på kanelbullens dag!

I morgon ska jag pyssla lite utomhus, tänkte jag. Höstgräva och plocka ner och bort och undan bland odlingarna. Städa upp lite, alltså. Nu är det såpass mycket höst att jag inte tror att det blir något mer utesittande, även om brittsommar förutspås för nästa vecka. Lika bra att ställa undan trädgårdsmöblemanget. Jag umgås med funderingar på att köra den ultimata överkursen och ställa ner dem i garaget. På grindstolparna är det redan snyggt, förresten, liksom på yttertrapporna. Vit och lila ljung i krukor är enkelt och vackert. Dessutom attans praktiskt eftersom ljungen är fin långt efter det att brist på omsorg och vattning fått den att dö.

Jag har haft en stunds finbesök i eftermiddag. Goa väninnan Yvonne och hennes kärlek Björn kikade förbi en stund efter att ha varit i Byn på begravning. En sorglig anledning att befinna sig i den här landsändan men ändå roligt att träffas och språkas en stund.

Läxprat på Aktuellt. Frågan om vad som är en bra läxa, ställs. Jag har sagt vad jag tycker om det, va'?

Men ujujuj... jag är så trött att jag inte ens orkar gå och lägga mig. Men jag ska göra ett försök. Kvällens soundtrack har varit:


Idag hände det för andra gången på en vecka att någon frågar mig hur gammal jag är och jag svarar... femtifyra. Utan att blinka Fast jag inte fyllt femtitre än. Varför gör jag så?

Inga kommentarer: