måndag 14 oktober 2013

livet i den lilla byn

Fullpetad jobbdag och det är märkligt hur allt plötsligt känns roligare och lättare och mer strukturerat igen, efter förra veckans vankelmod och stressungar. Det var helt enkelt en förbaskat bra arbetsdag och hur underbart, ja rentav lyxigt, kändes det inte att komma hem till ett fullt hus. Matilda vid datorn i full färd att bygga en bröllopshemsida och Mike nere i garaget med hojarna, med Linus som nyklippt sidekick. Och jag menar nyKLIPPT. Han har kapat av en halvmeter! Igårkväll, när jag senast såg honom hade han en lååång hästsvans och yvigt skägg. Nu har han kort frissa och ansat skägg. Snacka om överraskning!



Medan Matilda byggde vidare mofflade jag ihop en småhet soppa på sötpotatis, lite rotssaker, lök och vitlök som jag sedan mixade ganska slätt och hottade till med sweet chili, en rejäl klatt nyriven ingefära, saften av en apelsin och generöst med färsk koriander. Speltknäcke, smör med havssalt och Västerbottenost till det. Känns som en ganska fin Meat Free Monday - inte minst när en betänker att desserten (som ännu inte avnjutits) består av pannkakor med kokosmjölk och mosade bananer som ska stekas frasiga och sedan serveras med lite vaniljglass av ädlaste märke.



Mike behövde sandblästra några detaljer och efter bara en pytteliten stunds funderande kom jag på att vännen B brukar hänga och meka i ett gulligt litet garage och jag smsade och frågade om Mike möjligen kunde få vara där och fixa med detta och inte bara fick han det utan B kom hit, kikade på pärlorna snackade lite gamla bågar och visade bild på en "ny" och sedan åkte de i samlad tropp (B, Mike och Linus) ner till Gulliga Garaget där det både blev blästrat och snackat en stund med andra gubbsen. Det är fint med Byar! Alltid känner en någon som känner någon!


3 kommentarer:

ming wan lee sa...

vilken ljuvlig start på veckan! :)

ming wan lee sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
magda sa...

Jaa! :)