måndag 18 november 2013

det är i alla fall morgon, tror jag..?

Kitagawa Utamaro. Ca 1795
Jag minns en tid då jag gick upp tio i fem varje vardagsmorgon för att hinna pendla till jobbet i sjuttio minuter till jobbet. Nuförtiden finns det bara en sak som kan få mig ur bingen vid den okristliga tiden och det är resor. Fem över fem snosade jag för sista gången och sedan var det bara att försöka få benen över sängkanten. Det gick bevisligen eftersom jag sitter här vid mitt köksbord, nyduschad och snäll och dricker kaffe.

Lund och Malmö idag, alltså. I Lund blir det stadsvandring, domkyrkan och skissernas hus och så lite stros på egen hand tills vi åker ner mot Malmö för att checka in på vandrarhemmet vid Triangeln. Kvällen är inte spikad alls. Jag såg att en av eleverna undrade, på Facebook. vad i helsefyr en hittar på i Malmö en måndagskväll. Jag tänkte i mitt stilla sinne att "det kan du väl fråga den dryga kvartsmiljon människor som bor där?". Jag, för min del, kommer säkert på något.

I morgon är det moskén, tekniska muséet och Moderna. Bakom-kulisserna-besök på Malmöoperan och sedan lite fri hopp och lek igen innan det är dags för Miss Saigon. Jag som älskar Puccini och Madame Butterfly är nyfiken på vad det kan ge! Efter föreställningen bär det hemåt mot de djupa smålandsskogarna igen.

Sova får jag väl göra när jag blir gammal.


2 kommentarer:

ming wan lee sa...

välkommen till södern, synd bara att vädret inte är som det var igår… :)

magda sa...

Vädret var inte så kul, men vi hade två riktigt trevliga dagar!