måndag 4 november 2013

måndag morgon i november

Jag vaknar tidigt. Egentligen för tidigt. Mer än en timme tills Aïcha egentligen skulle väcka mig. Så jag ligger kvar en god stund. Blundar och tänker på... fina saker. Alla möjliga grejer. Jobb (fast utan stress), höstplaner, vårplaner, vänner, en bra bok och en och annan... längtan. Vad det lider tänds lampan i mitt sovrumsfönster och i det varma, mjuka ljuset kliver jag upp och går ner till köket för att sätta på kaffe och ta en lång, varm dusch.

Utanför mitt fönster vinkar kala trädgrenar till mig i det blå gryningsmörkret. Fem komma sex plusgrader. Det blir en fin novemberdag - just sådan som jag vill ha den. För säkerhets skull låter jag den svarta sammetskavajen stanna hemma och tar på mig en lite varmare höstjacka, i stället. Ikväll tror jag att jag ska ta tag i pelargonerna och ställa ner dem på vintervila i källaren och ersätta dem med något annat vackert. Jag får ta en sväng till blomsteraffären och se vad som kan finnas där. Cyklamen? Azalea?

Jag har också fått inspiration, under min rekognosceringstur till Saudi, till mer socialt umgänge. Här i Byn, bland annat. Frågan är om det går att sparka igång tillbakalutade, sällskapliga aktiviteter. Jag gör mig inte alltför stora förhoppningar, men jag tänker försöka, på lite olika sätt.

Det är också dagts att komma ifatt Digilyftet som jag anmälde mig till innan semestern. En ska tydligen ha två uppgifter att lösa pronto och jag får väl börja med att kolla vad det kan vara och sedan se när/hur jag har tid att lösa dem...

Men än är morgonen tidig och mitt kaffe väntar på att avnjutas. Låt oss ha en mjuk måndag!

Inte Kafka på stranden, men väl Dylan Wiliam vid poolkanten..!

Inga kommentarer: