torsdag 14 november 2013

en torsdag att gilla

Läslust. Lustläsning. Lust, ba'.

Pedagogiskt café. Första gången. Sex kollegor, från högstadium och gymnasium. Prat- och fikasugna. Ingen föranmälan. Ingen förberedelse. För en gångs skull bara snabbt plocka ihop efter sista lektionen, släcka i arbetsrummet och skynda till ett småmysigt café, sjunka ner med en fika och bara... samtala. Lite uppdateringar, samtal kring konfliktlösning, vikariat... Ett uppdämt behov av att träffa kollegor, mötas... och jag tänker att de verkligt spännande samtalen kommer. Fröna är sådda.

När jag går hem sneddar jag över torget och möter en annan kollega som inte kunde vara med idag. En lång stund blir vi stående. Ett gott möte. Nästa gång tänker jag att hen är med och pratar och kaffar. Möter en gammal elev också. Samtalet spänner över det vardagliga, från kattsand till extraterrestriella funderingar medan mörkret blir allt kompaktare. När vi säger hejdå och jag hastar förbi stationen är det faktiskt lite ruschigt. Folk skyndar av och på tåg och bussar och det finns liksom en ganska skön energi i luften. Eller så är det bara... jag?

I min brevlåda... en muminpappa och ett hav. Americanah får maka på sig.

Telefonsamtal med mannen i mitt liv. Vi pratar middagsmat, jobbplaner och önskemål om att samlas med systrar i mellandagarna och det är bara... kärlek.

Inga kommentarer: