tisdag 12 november 2013

ljusterapi?

Jag hörde igår att vi som lever här uppe i Norden får i oss för lite D-vitaminer eftersom vi, i synnerhet under höst och vinter, får för lite ljus. Det stämmer säkert och kan ju vara en del av förklaringen till varför många (mig inräknat, den här hösten) är trötta och sega. Så jag har plockat fram det tunga artilleriet:



Och så har jag ökat på ljusterapin...



Ja, jag vet. Ljusterapi är något annat. Men det här gör mina morgnar skönare och hjälper mig vakna till liv. Det och kaffe. Jag tycker att jag var ute så mycket denna soliga och fina sommar att jag borde ha fått igång D-vitaminproduktionen men det verkar inte ha funkat så bra. Vi de tillfällen då jag dricker mjölk (i te) eller äter yoghurt blir det oftast en lätt- eller mellanvariant och det ska tydligen vara bra, ur vitaminsynpunkt, eftersom dessa produkter berikas. Fet fisk, ägg och kött ska tydligen också innehålla en del D-vitaminer. Och margarin - men sådant elände kommer icke över min tröskel.

Jag lyssnar på nyheterna. Filippinerna. Ett sådant oväder går liksom inte att föreställa sig, lika lite som effekterna av det... men... mängder av döda människor, varje död en stor tragedi... inget färskvatten... ingen mat... skadade människor... krossade byar och städer... Och här sitter en och kan på sin höjd sms:a lite pengar till någon hjälporganisation. och så är det barnsoldater i Syrien. Och Zlatan. Hej och hå.

Strax ska jag gå till jobbet och jävelrätta det sista av elevarbetena. Sedan väntar tjugo fördjupningsuppgifter i religionskunskap... HURRA! ;) Men först: en mugg kaffe till!

Inga kommentarer: