torsdag 28 november 2013

vissa dagar

Torsdagar. En fråga om inställning. Jag var så trött i morse att jag inte orkade streta emot. Lät torsdagen bara komma och tänkte att börjar den bråka med mig nitar jag den. Följaktligen blev det en bra torsdag. Visserligen har jag inte fått tillbaka min bil och det eländet orkar jag inte ens tänka på, än mindre skriva om, men i övrigt har jag haft en god arbetsdag, blivit som lite extra glad av olika skäl, hunnit göra ett ärende och dessutom fått upp stjärnor och ljusstakar i mina fönster. I morgon bitti kommer jag att mötas av varmt, mjukt ljus. Kanske blir grannarna lite glada av det också?

Dagen idag, alltså. Så mycket skratt. I synnerhet tillsammans med mina elever. Samtal, spännande frågeställningar och skoj mitt i allvaret. Dessutom bjuckade chefen på wienerbröd till alla i personalen. Intäkterna från sötebrödsförsäljningen gick till att stödja cancerfonden och vad gör en inte för en god sak? Alltså åt jag ett stort wienerbröd och... njöt av det.

Min resväska är packad (ja, jag är ute i god tid och packar kvällen innan jag åker!), naglarna nylackade, hemmet prydligt, Yacoubians hus avlyssnat och morgondagens kläder framlagda. En katt sprang nyss förbi mig (modigt, Torsten... modigt!) och jag har druckit te. Strax: sängen.

Inga kommentarer: