fredag 15 november 2013

freeedag

Det får bli svart,  idag...
Fredagen, veckans Finaste dag. Just nu verkar mina veckor bestå av enbart fredagar. Och måndagar. En lite märklig känsla. Men jag känner att när jag går hem idag har jag nog inget, direkt, som hänger över mig. Mer än det eviga grottekvarnsmalandet. En kollega frågade häromdagen: "längtar vi inte efter jullov, nu?" och jag: "JO! Jo, det gör vi!". Men jag vill inte tänka på jullovet riktigt än, för då blir jag stressad igen. Så mycket som måste hinnas med, ju, innan dess. GAH!

Tankar för dagen i P1. Om att ha tråkigt. Om att maskera tråkigheten genom att sysselsätta hjärnan. Jag har sällan tråkigt. Jag tänker att det är just för att jag alltid förmår sysselsätta mig med något. Kanske läsa. Skriva. Hänga på Facebook. Ta en promenad. Spela lite musik. Se något på teve (eller snarare SVT Play). Att det skulle vara att maskera tråkigheten och att det skulle ligga något mer upphöjt i att sitta rakt upp och ner och liksom bara glo rakt in i en vägg håller jag inte med om.

2 kommentarer:

ming wan lee sa...

nej, för vad är då tråkighet, om inte en subjektivt bedömd känsla?
Jag har länge litat på Kristina Lugns påstående att tråkighet behövs för fantasin, men jag tror nog mer på ordet ställtider. Mellanrum, den tid som går mellan "viktiga" tidpunkter är då jag väntar på en buss, på att kaffet kokar, promenadvägarna och när jag ligger och inväntar sömnen eller då jag har möjlighet att ligga kvar på morgonen. Då fungerar jag som bäst och är mest produktiv, tankemässigt ;)

magda sa...

När jag var barn sa min mamma alltid att "det är nyttigt att ha tråkigt" och det var det nog, för jag lärde mig bli kreativ och sedan har jag aldrig haft tråkigt - inte ens när jag står i kö... ;)