tisdag 26 november 2013

minus sexkommafyra + spoiler alert

Det börjar bli vinter nu. Enligt SMHI:s populärversion börjar vinterperioden "från och med att dygnsmedeltemperaturen under fem dygn i rad varit under fryspunkten (för vatten) – det vill säga 0°C". Det tror jag inte den har än, men snart så. Jag är glad för min nya vinterjacka! Måstemåstemåste sticka klart mina råckerållvantar, också!

I natt hade jag påhälsning i sovrummet, igen. Små, nästan ljudlösa, tassar mot trägolven och ett diskret huffande och puffande bredvid sängen och lite varstans. Inga brak och inget skrammel, bara försiktigt prassel och hasande. Det finns mycket att upptäcka i mitt hus.

När jag jobbar så intensivt som jag gör nu hinner jag inte uppdatera mig på vad som händer i omvärlden. Jo, jag vet att ett par svenska journalister försvunnit/kidnappats i Syrien, jag har hört att ensamkommande flyktingungdomar utsätts för fortsatt utpressning av människosmugglare och i Filippinerna är läget fortfarande, och länge till, prekärt. Jag har hört om Svanenmärkta hus som inte lever upp till sina miljölöften och så är Brian Griffin död. Överkörd av en bil. För den oinvigde kan jag meddela att Brian G är en tecknad karaktär i Family Guy. Och den nyheten hittade jag på första sidan av DN (nätvarianten)...