onsdag 6 november 2013

nu får jag fanimej ge mig

Jag & kollegan KJ vann oändlig ära
genom att vara först att knäcka denna kluring!
En sådan vecka. Rolig, stimulerande, inspirerande. Full av goda idéer, som till exempel Pedagogiskt café. Men också... en total oförmåga att gå hem i tid. Visserligen är nu ungefär hälften av de en komma tre miljarderna elevarbetena vederbörligen återkopplade på, men ändå... Å andra sidan... vi hade ett intressant samtal idag, jag och ett par kollegor... kring lärares förtroendetid, när och hur den används och till vad. Jag lägger större delen av min på arbetsplatsen, så att jag de flesta kvällar kan låsa dörren till arbetsrummet och lämna kvar jobbet där. Andra tar med sig arbete hem. En del gör varken eller och då kan en ju undra hur de då löser det hela, men det får väl vara upp till dem.

Idag hade jag dock behövt klippa av lite tidigare så att jag inte behövde ha axlar som bränner av för mycket statisk belastning vid mitt skrivbord... Nu haver jag dock promenerat lite och stretchat och det känns bättre.

Det pedagogiska caféet, då. Under en tid har det körts "pedagogisk pub" i flera större städer. ursprunget till det hela är en idé från Trevor Dolan som gick bort hastigt i vintras (minst fyrtio år för tidigt...). För att hedra hans minne började man då, på många orter, hålla pedagogiska pubar till hans minne. Tillfällen för möten, nätverkande och spontana samtal kring skolutveckling, pedagogik, undervisning och lärande. Och vi här i Byn ska väl inte vara sämre? I all synnerhet som det finns ett uppdämt behov av att mötas och samtala kring sådana hjärtefrågor - men alldeles för lite tid inom ramen för arbetsdagen. Vi kunde givetvis kört på pubstuket, men vi börjar med caféet och så får vi se hur intresset ser ut. Hoppas dock på god uppslutning från såväl gymnasiet som högstadiet - och gärna övriga lärare, i förlängningen!

Inga kommentarer: