lördag 9 februari 2013

aldrig, aldrig tråkigt

Jag hänger en del på facebook. Rätt vad det är kan jag se vuxna (?) människors statusuppdateringar av typen "buuhh... jag har så tråååkigt... nu har jag tillbringat säkert en tiiiimme utan att det hänt något kul... roa miiiig... buuuhuuuu..." och jag blir lika provocerad varje gång. Hur fan kan en ha långtråkigt? Hur är det möjligt att verkligen inte hitta något som kan hålla en sysselsatt? Är det verkligen så att "vi" måste ha kickar precis hela tiden?

Nu menar jag faktiskt inte människor som är ensamma på riktigt. Som tillbringar alltför mycket tid med sig själva för att de inte har något alternativ. Som av en eller annan anledning isolerats från "flocken". Men så är det väldigt sällan dessa människor ses gnälla... deras problem ligger på ett annat plan. Och de brukar dessutom ha en förmåga att fylla sitt liv med ett innehåll i alla fall.

Jag menar fullt friska människor med kanske både vänner och familj som inte i varje givet ögonblick har... roligt. Som uppenbarligen är helt handlingsförlamade och dessutom fantasilösa. Som till yttermera visso förväntar sig att roandet ska komma från andra.

På FB-sidan I fucking love science hittade jag den här devisen, som kanske kan vara något att begrunda?

Källa HÄR.

3 kommentarer:

ANNA sa...

Jaop, det där med att "ha tråkigt", det kan ju vara supergott... idéfödande, triggande att hittepåa något, ringa någon, städa ur ett skåp, söka information om något, ge tid åt filosoferande, tillfälle att äta en kaka, lukta på blommorna, prata med myrorna etc...

Eller som Peter Pan säger om det mesta "What an Great Adventure that would be", till å med att dö säger han så om...

magda sa...

När jag var liten fick jag alltid höra att det var nyttigt att ha tråkigt. Då tyckte jag det var oerhört fånigt. Men ganska snart fattade jag!

<3 Peter Pan <3

ANNA sa...

Å på tal om att ha tråkigt... Det händer visst massa spännande saker i Emmaboda...

http://hallandsposten.se/nyheter/sverige/1.1937679-sm-i-hastsko-avgjordes-i-emmaboda