fredag 15 februari 2013

jobba...pausa...

Arbete hela vägen in i kaklet. Men trivsamt sådant. Med tid för samtal över fredagsfika. Planer görs upp och överenskommelser stäms av.

Morgonens första lektion går delvis åt till att eleverna skaffar sig TEDeD-konton så att de kan komma åt att göra lite arbetsuppgifter till en kort, men väldigt matnyttig, film på temat hjältar och hjältinnor och det stoff av vilket spännande berättelser vävs.

När de väl skaffat sina konton får de jobba två och två (eftersom någon hade glömt sin laptop hemma och någon annan hade problem med sin...) med frågor kring filmen, fördjupningar och samtal kring Oden, Buddha och Jesus för att se om hjältesagomönstret går igen även där... och så skriva en text i vilken en själv är den tappra hjältinnan/tappre hjälten.

Jag avrundar lektionen med Socrative och fångar på det viset upp feedback från eleverna på just den här lektionen och får veta om det tycker de lärt sig något, och isåfall vad.

Skärmdump! M. Ronnby CC
Efter arbetet åker jag på mitt Ärende till Åfors och får mig en trevlig pratstund med kvinnan som arbetar i Glasshopen innan jag kör tillbaka på fulslaskiga vägar. Just nu är snön inte så vacker förutom på granarna, där den vilar tungt.

Lite andra ärenden och pyssel och lite sms-kontakt med Mike och sedan telefonera med Jenny och nu brinner ljus i mitt hus, disken är diskad och om en stund blir det te och skönt prat med Catharina.

En Fin Fredag!

Inga kommentarer: