söndag 17 februari 2013

nä, jag klagar inte

När jag vaknar är det nästan ljust ute. Ingen väckarklocka, alltså. Skönt. Jag ser ut genom fönstret på små lätta snöflingor och hör fiskmåsarna dra igång dagens ruljangs.

Öppnar sovrumsdörren och ser att någon väntat på att jag ska vakna. Kelet och mjukt stryker och slingrar han sig runt mina ben och springer sedan i förväg ut i köket. Jag ser att Jenny laddat bryggaren innan hon själv gått och lagt sig. Hon vet vad jag behöver. En kärleksfull handling.

Med kaffekopp i handen tassar jag tillbaka till sängen och dricker mitt kaffe. Lyssnar på Lundströms bokradio (podradio är en absolut underbar uppfinning!) och funderar på dagen. Johanna som inte kommer hem från jobbet förrän vid fyra-fem på morgonen lär sova större delen av dagen och för att inte störa har Jenny på förslag att vi ska bege oss upp till Sognsvann och få oss lite frisk luft, i skogen där. Jag tycker det låter som en utmärkt idé! Inte minst eftersom vi ska på bokklubb imorgon och boken som ska ha lästs och diskuteras om är Erlend Loes Doppler!

Har du läst Doppler vet du varför Sognsvann är så lämpligt, och har du inte läst den tycker jag du ska göra det! En sanslös bok!

Inga kommentarer: