söndag 24 februari 2013

innan djävulen fått på sig tofflorna

Ja, idag är jag uppe tidigt. Får benen över sängkanten redan tjugo över sju. Ner i köket och på med kaffet. Pronto! Men inte krypa tillbaka i sängvärmen utan istället ta tag i degen jag satte igår kväll och snabbt sno ihop tre limpor av den. Nu står de och jäser på spisen medan ugnen ska bli så het det bara går. De får tillsammans med ost och smör bli mitt bidrag till dagens begivenhet - skrivarsöndag i Kvarnstugan i Åfors. Skrivande, samtal, inspiration, en sprakande kakelugn och feedback.

Jag är faktiskt lite nervös. Kina ville att vi skulle skicka över utdrag av det vi har så jag skickade henne de första sju sidorna av "boken" så hon kunde få en överblick av det vi jobbar med. Jag undrar vad hon kommer att säga om mitt skriv. Hon är ju ändå en person med gedigen författarbakgrund med eget skrivande, kurser och lektörsläsande...

Jag går på promenaden! M. Ronnby CC

Det var en så bra dag igår. En dag med viktiga samtal med sköna, goa vännen Malin och dessutom med älskade systern Malin. En dag med en härlig vinterpromenad och med stickning. Två filmer (Nader och Simin - en separation och Den nya människan) och läsning (snart klar med sista delen av Alberte). Tulpaner.

Men också en dag med möjlighet till eftertanke. Två dödsbud. Ingen personlig vän men den ena personen var en av mina förebilder inom skolutveckling och konstruktivt arbete inom skolan, och den andre en vän till vänner som blev ledsna och stumma... Båda dessa män som lämnade livet gjorde det liksom mitt i. Livet är så skört.

Därför kändes det som en liten sockerdrickig glädjebubbla att jag, just när jag börjat glida ner i sömnens glömska, fick ett fint sms; en ny liten människa såg dagens ljus igår kväll! Mats har blivit farfar till en liten ljuvlig pojke!

Livet... jämnar liksom ut sig...


Om nu är nyfnikna på brödet, som blir askalasgott, så gör jag ungefär så här.

Inga kommentarer: