söndag 3 februari 2013

kyla

Gustaf F. © M. Ronnby

Det ser ut att vara kallt ute. Jag har inte kollat temperaturen men den blå himlen och det lite snullna solljuset ger ett mycket frostigt intryck. Jag dricker lite kaffe i stället.

Tystnad. En ljudbok surrar i sällskapsrummet och jag kan ägna mig åt mina egna tankar. Om några timmar kommer Matilda tillbaka från Frödingland och vi kör hemåt. Det blir ovant, men roligt, att ha sällskap under körningen.

Jag har drömt i natt. Jag minns att jag jobbade på Folkets Hus i Byn och att det såg helt annorlunda ut. Vi hade en stor rockkonsert och bandet var Grotesquary vilket är mycket märkligt. Jag har knappt hört dem men är bekant med en i bandet och en rar f d elev till mig är sambo med trummisen. Jag minns inte slutet av drömmen mer än att det blev katastrofalt på något vis och när jag vaknade hade jag ett orosnystan i magen, som en skitig isklump. En sådan där som ibland lossnar under ens bil, ni vet.

Gårdagen blev lite ärenden, i alla fall. Jag lämnade tillbaka ett par grejer till biblioteket inne i stan. Var på IKEA (ny rekordtid) och tjackade upp mig på ljus av olika slag. Det gäller att passa på när en är i närheten av det stora varuhuset, för en storförbrukare som jag.

Tanken var ju att också få till en lunch, eller fika, med Ulla men hon har blivit rejält sjuk (krya på dig!) så jag fick klara mig på egen hand. Vädret inbjöd till en promenad, men lusten ville liksom inte infinna sig.

Inga kommentarer: