söndag 12 maj 2013

grönt är skönt

Dagen artar sig. Visserligen fick jag avböja att följa med Annhelen på hundrunda men jag har å andra sidan varit ute i Duvemåla och kompletterat lite. Nu är min altanodling på gång! Visserligen får jag nog ta in bebisarna om kvällarna ett tag, men en plan börjar ta form i mitt huvud. Dumt bara att jag inte slog till på två fina pioner också, när jag ändå var där. Det får bli en vända i morgon igen.


På bilden syns lavendel, citrontimjan, rosmarin, slätbladig persilja och tre chiliplantor (två hyfsat heta och en tokhet habanero). När de växt sig lite kaxigare ska även de frön jag själv satt, och som faktiskt klarat mina nio dagar i England, få flytta ut mot solväggen om dagarna. I källaren har jag en skamfilad gammal träbänk som jag tror jag ska släpa ut i dagsljuset och ställa en del av plantorna på, så att jag utnyttjar utrymmet på ett vettigt sätt.

Jag har plockat fram cykeln också. Torkat av den vinterdammet och provcyklat en runda. Växlar och däck ser ut att vara i helt okej form. Sweet! Nu blir det åka av!

Den här la en fin vän upp på min FB-sida häromkvällen. Ljuvlig musik:

Inga kommentarer: