torsdag 30 maj 2013

jämnt skägg

Altanen börjar alltså ordna till sig. Men jag måste göra något åt möblemanget. När den var en bedagad, för att inte säga fallfärdig, historia funkade de gamla fina trädgårdsmöblerna fint. Nu ser de mer än lovligt avflagade och utlevade ut. Mera skrapa och måla, alltså. Jag vill egentligen ha andra, lite mer komfortabla, men eftersom jag envetet vägrar att skuldsätta mig och cashen nu går till kinderäggsnickaren och målarfärg så får de allt hänga med ett tag till. Mera måla alltså. Jag har sommaren på mig. Lilla billiga cafésetet ska få färg, också. En glad en. Inget stramt vitt där, inte! Cerise? Ferrarirött? Tokgrönt? Jag får se. Detta är allesammans angenäma problem.

I min radio... K-G Hammar ger Tankar för dagen... om rädsla... att inte befria oss från den utan bejaka och övervinna. Jag tycker om att lyssna till honom.

5 kommentarer:

ming wan lee sa...

KG är kungen, från den enda av de många religiösa släkter från hemorten man är stolt över att känna :)

vilka underbara möbler! tag hand om dem, annars gör jag gärna det :)

http://dishfunctionaldesigns.blogspot.se/2012/08/dreamy-bohemian-garden-spaces.html

ming wan lee sa...

märkligt att hela bloggen kom upp i länken, jag avsåg den fina lavendelsoffan :)

magda sa...

KG är suverän!

Det är möblerna också. Gamla, fina som jag fått och som jag ska ta hand om. De är bara inte så supersköna som altanhängsmöbler... kanske skulle de trivas under ett av mina äppelträd?

Menade du soffan som en fick scrolla ner till lite (det fanns en bild till med bildtext om lila, men den bilden ville inte öppnas)? Vilken fullständigt fantastisk färg! Ljuvligt!

ming wan lee sa...

ja, just den soffan menade jag. Elstötslila mot grönskan! kan det bli finare... :)

magda sa...

Nej... jag tror inte det, va'? Hela den bloggen är något jag kommer att förlora mig i framöver, tänker jag.