söndag 12 maj 2013

min mtb och jag

Sexton år har vi kört ihop nu, min cykel och jag. Många hundra mil bör det ha blivit. Jag har inte räknat efter. Den var inte billig i inköp men har i gengäld inte kostat särskilt mycket i underhåll och den kommer att hålla i många år till. I år skulle den nog behöva lite proffsompyssling så jag kanske lämnar in den. Framförallt behöver däcken pumpas men min trogna pump har lämnat in. Bör väl finnas en pump att använda på Runes?

Eftermiddagssolen lockade ut mig på en runda. Jag började inne i Byn men hittade sedan en slingrig grusväg, med gräs i mitten, som jag följde inåt skogen. Mellan träden silade ljuset ner så mjukt och fint och jag passerade en tyst liten bäck jag inte visste fanns. Att cykla är liksom... livet.

Efter utflykten satt det fint med en het soppa som jag joxade ihop av vad jag hittade i kyl och skafferi. Den sortens soppor kan vara de bästa som finns. Till det en slatt sval crème fraîche. Så diska,  bära in plantorna från altanen och bänka mig i soffan för de sedvanliga söndagskvällsprogrammen. En väldigt vilsam helg närmar sig sin fullbordan och mina batterier är uppladdade för den spurt som återstår innan terminen och läsåret är slut.


Inga kommentarer: