onsdag 22 maj 2013

meh...

Jag kör ner till Karlskrona efter jobbet för att hämta hem modemet och routern. Eftersom jag plötsligt befinner mig i bebyggda trakter passar jag på att köpa färg till helgens målning av altanstomme. När jag sedan hämtar mina saker på Telenors butik får jag veta att det minsann inte var något fel på grejerna. Hm. Jag börjar känna mig misstänksam, tar min vit-blå påse och kör hemåt medan Göran Rosenberg fortsätter läsa ur Ett kort uppehåll på vägen från Auschwitz. I höjd med Fur känner jag mig lite seg och stannar till vid sjön, går ur bilen och sträcker på benen en kort stund. Över sjön ligger ett vackert ljus som inte alls låter sig fångas av min mobilkamera. Vilsamt var det i alla fall.


Sedan kör jag vidare. Väl hemma startar jag upp routern och datorerna. Routerns lampor lyser men modemet (pinnen) får ingen kontakt. Den bara blinkar grönt när den ska lysa med ett fast illblått sken. Jobbdatorn säger att den visserligen är ansluten till mitt nätverk men att ingen internetåtkomst finns. Lilla Röda säger att den både är ansluten och att det finns åtkomst. Men när jag försöker öppna någon sida går det ändå inte. Jag tar ur pinnen och sätter den i USB-uttag på Lilla Röda. Den vill inte alls. Känner av pinnen men säger att inget SIM-kort finns i (jo, det finns och det är korrekt isatt). Tar SIMkortet ur pinne  och sätter det direkt i datorn. Ingen reaktion. Provar med jobbdatorn. Nemas problemas. Den låter sig snällt anslutas. Jag måste få ordning på det här. Ringer supporten. Hamnar i telefonkö. Ger upp efter en halvtimme. Får lust att lägga dator, modem och router på gatan och sedan backa över det. Alternativt gå lös på alltihop med min stora hammare. Men de får existera ett tag till. En annan dag ska jag ta tag i det. En väldigt annan dag.

Nu ska jag i stället snygga upp i köket, fixa mig lite te och sedan se till att komma mig i säng riktigt tidigt. På lördag börjar Lundströms bokradio med en ny bokcirkel och idag landade Francoise Sagans Bonjour Tristesse i min brevlåda. Jag har att göra.

Och snart är det Sweden Rock.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kan vara USB-uttaget i datorn som bråkar. Trasigt/glapp eller att det kommit nån skit i det. Prova blås i det? Har hänt mig båda delarna.

magda sa...

Det var ett bra tips. Tack!
Men... jag har flera USB-portar på den (3) och ingen av dem vill känna av kortet - men väl själva pinnen. En installation av drivrutiner påbörjas ju... :/