måndag 13 maj 2013

något disträ

Meatfree Monday, ju. Och det kom jag på just som jag smurfat i mig en stor tallrik het fiskgryta med chili, kokosmjölk och lite blandade grönsaker. Nå. Jag får väl kompensera det en annan dag. Eller så har jag redan gjort det. När jag tänker efter var hela helgen köttfri.

Nyss sken solen så vackert och värmde skönt medan jag bar in mina grejer från bilen. Nu är det plötsligt mulet, blåsigt och tråkigt. Genast blev det mörkare även inomhus. Måste komma ihåg att plocka in plantbebbarna. Just nu har de sällskap av två bondpioner (Paeonia * festiva), en rosa (Rosea Plena) och en vit (Alba Plena), och en kinesisk trädpion (Paeonia suffruticosa), också den rosa. Jag är för trött och framförallt för lat ikväll så jag gräver ner dem i morgon.

Jag var kaxig i morse och tyckte jag hade koll och styr. Det har jag fortfarande, men det var inte kul att upptäcka att väldigt många lektioner "plötsligt" försvinner på grund av tentor och muntor och fan och hans moster. Jag borde haft ännu bättre koll, men vårt tentamensschema är svårt att överblicka. Inte som att jag tänkte starta upp något nytt, så här dags, men det vore ju fint att hinna avsluta allt som påbörjats. Grejen är ju inte bara att antalet lektioner blir något mindre än vad jag trott... eleverna har så många prov att det finns en viss risk att de inte klarar av att planera och prioritera så att de hinner med allt. Det må vara att det är eleverna själva som äger detta problem - i förlängningen blir det ändå även mitt.


Lite håglös och blå är jag ikväll. Ett kort samtal med sköna vännen Ola piggar ändå upp. Till helgen blir det lite festival- och sommaruppvärmningshäng med grillning och schysst musik. Något att se fram emot!


Inga kommentarer: